Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: SAYGIDEĞER ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE(ÖNEMLİ)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
SAYGIDEĞER ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE(ÖNEMLİ)

Sitemiz üyesiyim. Büyük şevk ve heyecan ile yazı ve şiirlerimi sizlerle burada paylaşıyorum.Ancak ne yazıkki yazı ve şiirlerimin altına adımı soyadımı yazmadan hem bu sitemize hemde başka yerlere eklendiğini gözlemledim, haberini aldım .Eklenmesinde bir sakınca yok tabii ama o yazımın ve şiirimin, bütün eserlerimin altına mutlaka adımın ve soyadımın yazılması şarttır, kanun gereğidir.

Fikir ve Sanat eserleri kanununa göre gerek şiir, gerekse yazı olarak alıntı yapılan her eserin altında o alıntıyı yaptığınız yazar veya şairin isim soyadının kanunen ve yasal olarak mutlaka yazılması gerektiğini sizlere hatırlatma gereği gördüm. Çünkü sitenizde bazı üyelerimizin eserlerimin altına adımı ve soyadımı yazmadan hem bu siteye hemde başka sitelere eserlerimi alıntı yapıp eklediğini tesbit ettim.Bu yasa gereği suçtur.Her yazı ve şiiri alıntı yapan ve farklı yerlere ekleyen kişi o yazı ve şiirin altına o eserin sahibinin adını ve soyadını mutlaka yazmak zorundadır.
Aksi halde o alıntıyı yapan kişi hakkında kanuni işlem yapılıyor.Bu konudan sanırım bilgisi olmayan üyelerimiz var ki yazı ve şiirlerimin altına adımı ve soyadımı yazmadan başka yerlere ekleyenleri gördüm ve bana bildirildi.Bu konuda uyarı yapmam istendi.

Ben ayrıca İLESAM üyesiyim.Dolayısıyla benim gözümden kaçsa dahi İLESAM takip ediyor ve hemen kanuni işlem başlatıyor.Bu konuda bu vesile ile sizlere bilgi vermeyi uygun gördüm.Bundan sonra bu konuya mutlaka özen gösterirseniz başınız ağrımaz. Alıntı yaptığınız eserin altına o eser sahibinin mutlaka adını ve soyadını yazmanız yasa gereğidir.
Saygıdeğer üyelerimiz yazı ve şiirlerimi başka yerlere adımı ve soyadımı yazmadan ekleyen üyelerimizin hemen o eserimin altına acilen ad ve soyadımı yazmalarını rica ediyorum.Aksi halde doğacak yasal işlemler benim dışımda gelişebilir,üzgünüm.
Belki bu yasadan bilgisi olmayan dostlarımız vardır diye bilgilendirme gereği gördüm.
Uyarımın dikkate alınmasını ve gereğini rica ederim.
Sağlıcakla kalınız dostlarım..

Selam ve saygılarımla..

SABİHA SERİN
Araştırmacı Yazar Şair
SİVAS
GÜNAYDIN
UYARILARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
GÜNAYDIN
UYARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
uyarınız için teşekkürler..
UYARINIZ ICIN TESEKKÜRLER:GÜZEL SIIR VE YAZILARINIZ ICIN AYRICA TESEKKÜRLER:
Referans URL