Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: EMREDERSINIZ
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Meclis'te Barroso krizi
Temaslarda bulunmak üzere bugün Ankara'ya gelmesi beklenen AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun TBMM ziyareti, krize neden oldu.

MadMadMad

Ziyaret öncesi Barroso'yu korumakla görevli 2 Fransız polis, yanlarında tercümanları ile birlikte, Meclis'te güvenlik incelemesi yaptı. Fransız polisler Barroso'nun Meclis'te ziyaret edeceği muhalefet partilerinin liderlerinin makam odaları dahil bütün koridorlarda güvenlik incelemesi yaptı. Liderlerin koltuklarının altı dahil her yer arandı. Acil çıkış kapısı soran Fransız polisler, Barroso'nun görüşmeleri için bir oda hazırlanmasını ve liderlerin bu odaya gitmesini önerdi.

İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY OLDU

Barroso'nun koruma görevlileri ayrıca özel tuvalet talebinde de bulundu. Taleplerin arkası kesilmeyince CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, uygulamaya sert tepki göstererek, Meclis Dış İlişkiler Koruma Müdürlüğü ile temasa geçti. Müdürlük yetkilileri, "Bu kadar yabancı lider ağırlandı. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz" yanıtı verdi. Meclis'te milletvekillerine hitaben bir konuşma yapması beklenen Barroso, CHP, MHP ve DTP liderlerini ziyaret edecek.

(BEN SADECE EMREDERSINIZ DIYORUM: YORUM SIZLERE AIT:BUNADA SÜKÜR: NAMUSUMZULA ILGILI ISTEKLERI OLSAYDI NE YAPARDIK: HALIMIZ NICE OLURDU)
AHH AHHH METMET KARDEŞ BUNLAR NEKİ DAHA NELER NELER OLCAK KENDİN BENLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMADIKÇA AVRUPA TUVALET KÜLTÜRÜNÜ GÖTÜREN VE ÖĞRETEN MİLLETİN EVLADLARI NE HALE GELDİ
301’de Mumcu krizi
ANKARA Milliyet
Meclis Başkanı Toptan, 301’deki değişiklikle ilgili teklifi komisyona havale etmeyen Başkanvekili CHP’li Güldal Mumcu’yu Çin’den arayarak ‘onayla’ dedi. Ancak Mumcu bu talebi reddetti

Güldal Mumcu

AKP’nin, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinde yapılacak değişikliğe ilişkin yasa teklifini AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun ziyaretine kadar Genel Kurul’dan çıkarma yönündeki isteği, TBMM Başkanvekili CHP’li Güldal Mumcu engeline takıldı. Teklifi Adalet Komisyonu’na havale işlemini gerçekleştirmeyen Güldal Mumcu’yu, Çin’de bulunan Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın ‘onayla’ telefonu da ikna edemedi. Edinilen bilgiye göre Mumcu’yu arayan Toptan, teklifi havale etmek için kendisini beklemesine gerek olmadığını, onaylayıp havale edebileceğini söyledi. Ancak Mumcu, Toptan’ı beklemeyi uygun bulduğunu bildirerek bu talebi reddetti.
Mumcu, gazetecilerin teklifi onaylamama gerekçesini sorması üzerine, “Acil bir konu olmadığı kanısındayım. Sayın Meclis Başkanı’nı beklemeyi uygun buldum” dedi. Toptan’ın telefonla arayarak havale işlemini gerçekleştirmesini istediği yolundaki iddiaların anımsatılması üzerine de Mumcu, “Şimdilik bu kadar söylemekle yetiniyorum” diye konuştu.

‘Sorumluluk Toptan’ın’
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise Mumcu’nun 301. maddeyle ilgili değişiklik teklifini ilgili komisyona havale etmemesi konusunda şöyle konuştu:
“Haber doğrudur. Türkiye için onur kırıcı bir durumla karşı karşıyayız. Barroso gelmeden ona bir jest yapmak için 301 değişikliğini Meclis’in gündemine taşımak istiyorlar. 301’i değiştirmek için bu kadar kararlısınız da niye bir Bakanlar Kurulu toplantısı sonunda hükümet tasarısı sevk etmiyorsunuz? Görevi bir milletvekiline verdiniz. 301’in sorumluluğunu, şu anda Çin’de bulunan Toptan deruhte (üstlenmek) etmelidir. Şu anda Meclis Başkanı’na vekalet eden Mumcu da işin önemine göre ve hükümetin tasarı değil de teklif olarak sunduğu önerge için Meclis Başkanı’nı bekliyor. Olay bundan ibaret.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de 301. maddenin son halinin 2004’te kabul edildiğini anımsatarak şöyle konuştu:
“İktidar ile muhalefet arasında bu konu görüşüldü ve Meclis’te bu şekliyle onaylandı. Hükümet, niçin bir kere daha getiriyor? Çünkü Avrupa’nın baskılarına dayanamıyor. Dış baskıların ürünüdür bu. TBMM’nin dış baskılar altında bir yasa değişikliğini görüşmesi hazindir. Bütün bunları yabancıların gözüne girmek için, yabancıları memnun etmek için yapıyorsunuz. Bunlar ulusal bağımsızlığa zarar veren girişimler.”
AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Mumcu’nun hiçbir takdir yetkisi bulunmadığı halde teklifi 2 gündür havale etmediğini belirtti.

Gül: Teklif olumlu
Bu arada ANKA’nın haberine göre Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanlığı’na sunulan 301 ile ilgili teklifi olumlu bulduğunu söyledi.
Gül, “Devlete, devletin kurum ve yöneticilerine karşı şiddet ve ağır hareket olmadığı sürece bu maddedeki düzenlemenin” önemli olduğuna işaret etti.
MERT YIGIT VEKILMISSINIZ GÜLDAL HANIM TESEKKÜRLER:MEHMET KOCSAN:
Şimdi 1nci konuyla bu 2nci konunun ne alakası var CHP nin herzamanki hali tek yaptıkları şey tembellik, engellemek hep gericilik hep umursamazlık boş boş konuşmalar şimdiye kadar ne icraatları varki evet hukuku tanımazlar ama hukukun arkasına saklanırlar evet laikliği tanımazlar laikliğin arkasına sığınırlar evet iyi barikatlar kurarlar evet iyi karıştırırlar ülkeyi evet iyi organize olurlar... fakat bunun neresi iyidir halk bunun cevabını sandıkta iyi vermiştir.
Merhaba bedirhan,ismi güzel kardes.1nci konudakiler neden türkiye ye geldiler 301nci madde icin, yani avrupa birligi uyum yasalari icin.chp.izmir milletvekili güldal mumcu hanimda bu maddeyi yürürlüge koymamis,vallaha bana göre brawo bu hanim vekile, ben kendisini tebrik ederim.Degerli bedirhan kardes,malumunuz üzere askerimiz kuzey iraka teröristleri imha harekati yapti,a.b.d hemen devreye girdi neden planlari alt üst oldu cünkü o kis sartlarinda savasmak basari elde etmek sadece (TÜRK ASKERINE MAHSUSTUR)A:BVery Happy.Bu basariyi engellemek icin hemen cikmamizi yoksa iplerin gerilecegini söyledi, baskan yardimcisi cheney türkiye ziyaretinde harekati bitirin dedi baktikki sabah harekat bitmis. .bu tesadüf olamazdi cünkü birgün önce sayin genel kurmay baskanimiz aciklama yapti harekat bir günde sürer bir yilda demisdi.Bu günkü olayda yani 301nci maddenin oylanmasi A.B.temsilcilerinin geldigi güne rastladi, ve oyunu bozdular bunlarin hepsi tesadüf olamaz, bedirhan bey mümkün degil,sonra ben c.h.p.li falan degilim ben türk oglu türküm.Analizleri ve degerlendirmeleri iyi yapmak lazim,301nci maddenin türkmiletine vatandasa ne faydasi var bana allah icin söylermisin.saygilarimla.
Referans URL