04-12-2008, 03:13 PM
Bir filozofa sormuşlar :
" 'Şansa inanır mısınız?' Filozof :
" 'Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım'.
Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla :
" '300 bin kitilik dütman ordusu bize Doğru yaklaşıyor' der. Alparslan hiç önemsemeyerek söyle der :
" 'Biz de onlara yaklaşıyoruz.'
Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona
" 'Sen sır saklamayı bilir misin?' diye sormuş. Vezir :
" 'Evet hünkarım, bilirim' dediğinde, Yavuz cevabi yapıştırmış:
" 'Ben de bilirim'.
Meşhur bir filozofa 'Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?' diye sorulduğunda 'Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan'demiş.
" 'Şansa inanır mısınız?' Filozof :
" 'Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım'.
Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla :
" '300 bin kitilik dütman ordusu bize Doğru yaklaşıyor' der. Alparslan hiç önemsemeyerek söyle der :
" 'Biz de onlara yaklaşıyoruz.'
Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona
" 'Sen sır saklamayı bilir misin?' diye sormuş. Vezir :
" 'Evet hünkarım, bilirim' dediğinde, Yavuz cevabi yapıştırmış:
" 'Ben de bilirim'.
Meşhur bir filozofa 'Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?' diye sorulduğunda 'Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan'demiş.