Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: Mitolojide uay
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Uzun yillar once budist bir rahip nirvanaya ulasmak icin bi ibadete girismis.

Bu ibadet bizim oruc gibi ama daha farkli bi sekilde uygulaniyormus. Yemek orucu degil de uyku orucuymus.

Yani rahip dini inanisina gore 3 ay uyumayacakmis. Niyet etmis baslamis oruca. 1 ay gecmis, 2 ay gecmis rahipte tik yok derken son ayin son haftasi gelmis. rahip zor dayaniyormus.

Son gunler de gecmeye baslamis ve ibadetin son gunu yani 90. gun rahibin cok uykusu gelmis. uyle ki goz kapaklari kendiliginden kapaniyormus. Rahip dusunmus ve ibadetini bozmamak icin goz kapaklarini kesmis ve firlatip atarak son gunu de uyumadan gecirmis.

Ancak nirvanaya ulasmis mi ulasamamismi bilinmiyor ama firlatiigi goz kapaklari topraga dusmus ve dustukleri yerde bir bitki filizlenmis.

su an bu bitkiye de uAY diyoruz. O gunden sonra o bitkiyi kaynatip icenlerin uykusu gelmezmis...
Aaa guzelmis hikaye..

Paylasimin icin tesekkurler.

Saat 2.30 oldu bir cay olsa da uykum kacsa diycem ama 6 dan once uykum gelmiyor ki Laughing
Very Happy benimde uykum o saatten once gelmiyo...ama yarin erken kalkmam gerekiyo babam yat diye tutturdu,ama yatsamda uyuyamam
Allah'tan benim yat diyenim yok, yani yok demeyeyim pes ettiler diyeyim daha dogru olur. Cool
Very Happy Very Happy sonunda bezdirdin yani,ne guzel....babam yatti zaten banada alistilar artik.. Very Happy
ayni durum herkes de var demek ki Mr. Green bizimkiler uyuyana kadar basimin etini yeselerdi onlar uyuyunca daha tatli oluyorlarrr sesleri cikmiyoo Embarassed paylasimin icin sagolll bende cayi neden severim diyordum ben uykuma duskunum ama fazla uyuyamam en fazla 6 saat.. ee bunyemide korumaliyim Wink cayla daha iyi oluyorum ben yaa...
Sayfa: 1 2
Referans URL