Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: 5 bin fidan toprakla buluşuyor
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
5 bin fidan toprakla buluşuyor
Koyulhisar ilçesinde 5 bin meyve fidanı toprakla buluşuyor. Ormanların korunması ve geliştirilmesi amacıyla Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen programda öğrenciler fidan diktiler.
Koyulhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ormanların korunması ve geliştirilmesi amacıyla ortak bir proje hazırladı. Proje ile 2008 yılında 50 dönümlük alana mahlep ve akasya fidanı dikimine başlanıldı. Koyulhisar Kaymakamı Mehmet Kurt, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte Aşağıkale Mahallesi Göğgöl Mevkii’nde fidan dikti.
Fidan dikimi öncesinde öğrencilere bilgi veren Karaçam Orman İşletme Şefi Nizamettin Esenpehlivan, proje kapsamında bozuk alanların rehabilite edileceğini ve ağaçsız bölgelerin ağaçlandırılacağını söyledi. Öğrencilerin fidan dikimi yaparak tarihi bir olay gerçekleştirdiklerini ifade eden Esenpehlivan, “Koyulhisar’da bir ilköğretim okulunun ormanlık alanı oluşuyor. Sizden sonraki öğrencilerimiz bu bölgeye fidan dikimini devam ettirerek ilçemizin ağaçlandırılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
Esenpehlivan daha sonra öğrencilere fidan dikiminin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü ve Koyulhisar TEMA Temsilcisi Ali İhsan Yeler ise yaptığı açıklamada, dikilen mahlep fidanlarına kiraz aşılanacağını söyleyerek, “Fidanlarımız tutarsa buradan 10 yıl sonra 70 ton civarında kiraz elde etmeyi hedefliyoruz. Amacımız hem öğrencilere ağaçlandırma bilincini aşılamak hem de ileriki dönemlerde ilçemize ekonomik kazanç sağlamaktır” diye konuştu. Daha sonra Koyulhisar Kaymakamı Mehmet Kurt, Koyulhisar Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Kaymaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Amiri Dursun Denizkuşu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çifçi ve öğrenciler birlikte fidan diktiler.
çok güze düşünmüşler
En güzeli iyi bi çalışma Wink
çok güzel ...Smile
çok güzel

emeğine sağlık yavrum
dogayı koruyalım arkadaşlar sivas önceden ormanmış şimdi ise... görüyorsunuz işte yeşillendirelim
Sayfa: 1 2
Referans URL