Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: Okul öncesi eğitim neden önemlidir?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Okul öncesi eğitim neden önemlidir?

Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır. 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir.

Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.
Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar.
Çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal ve duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını araştırmalar göstermiştir.

-ALINTIDIR-
faydalı bilgi için teşekürler

Emrullah Yazan:
faydalı bilgi için teşekürler

SAĞOL ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM

EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL FAYDALI BİR PAYLAŞIM
amanını benım bransımla ilgili konu açılmış Smile ana sınıfı öğretmeni olarak çok sevindim valla aslında benım yapmam gerekirdi ama sen benden önce davranmıssın Smile çok tşk ederim paylasım içinSmile malesef hala toplumumuzda okul öncesi eğitimin önemini bilmeyenler var biz daha çok ebeveyinleri bilgilendirmek için konferanslar düzenliyoruz gerçi ne kadar basarılı oluyoruz bilemiyorum... inşallah senin gibi bu konuda bilinçli kişiler sayende daha basarılı oluruz.
Referans URL