Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: Beypınarı Köyü-GÜRÜN
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Beypınarı, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Coğrafya

Sivas iline 182 km, Gürün ilçesine 44 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 712
1997 716

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Nizamettin Demirkaya
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -

Köy hemşiresi: Aysun Körpınar 2008

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 2008 de ise internet e kavuşmuştur. okulunda lojman yoktur. 11 tane öğretmen bulunmaktadır.
anjel boyle bır sıte yaptıgın ıcın tbkler..beypınar koyunden mehmet öz ün kitapından yararlanırsan gürün bütün koyleri hakkında detaylı bılgılere ulasa bılırsın..ben beypınar koyluyum.. koyun adı.eskı zamanlarda agaların guleş yaptıgı yer olan pınardanalır agaların pınarı denen koy çeşmesidır(pınar).. kurtuluş savasında sıvas kongeresınde ataturkun arkasında sakalı duran sahıs beypınar koyludur..koy savas sırasında gıden 6 aıle tafından kurulmuş .kahtalı dagların etegıne kurulmuş sert karasal ıklımı olan ve bol suları olan bır yer.. koyde eskı zamanlarda kale denen bıryerde komurde cıkartılırmış..bende hıc gormedım .. suan dr olarak nevsehır ılınde calısmaktayım.. eger soledıgım kıtabı bulmazsan ben hedıye edebılırım saygılar...
retina Yazılan:anjel boyle bır sıte yaptıgın ıcın tbkler..beypınar koyunden mehmet öz ün kitapından yararlanırsan gürün bütün koyleri hakkında detaylı bılgılere ulasa bılırsın..ben beypınar koyluyum.. koyun adı.eskı zamanlarda agaların guleş yaptıgı yer olan pınardanalır agaların pınarı denen koy çeşmesidır(pınar).. kurtuluş savasında sıvas kongeresınde ataturkun arkasında sakalı duran sahıs beypınar koyludur..koy savas sırasında gıden 6 aıle tafından kurulmuş .kahtalı dagların etegıne kurulmuş sert karasal ıklımı olan ve bol suları olan bır yer.. koyde eskı zamanlarda kale denen bıryerde komurde cıkartılırmış..bende hıc gormedım .. suan dr olarak nevsehır ılınde calısmaktayım.. eger soledıgım kıtabı bulmazsan ben hedıye edebılırım saygılar...

BENDE BEYPINAR KÖYÜNDEYİM .....EVET RETİNANIN DEDİĞİ GİBİ MEHMET ÖZ'ÜN KİTAPLARI ÇOK GÜZEL MEHMET HOCA ZATEN ANNEMİN AMCASININ OĞLU BENDEDE KİTAPLARI VAR ASLINDA O KİTAPLARDAN SİTEYE YAZMAK LAZIM AMA BİZİM EVDE NET YOK Sad İŞ YERİNDEDE BİRAZ ZOR OLUR ....
bakıyorum.da uyşaklardan kımseler gelmemişda hayurdur..nireye gittiler..herhalde bayram ziyaretinedir.. her kım burayı okuyorsa bayramı en içten dileklerimizle candan kutlarız... beypınarlılar olarak..bızım oralar garibandır kahvemız yoktur lakın hos sohpetimiz ve ayranıöız vardır..kamyon kazamız olmadıgından tanınmıyoruz
Sizinde bayramınız kutlu olsun Smile
ya ben kac gundur sıteye ulaşamadım ya nedendır uy dA koylulerım nerdesınız ya..
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler