Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: KPSS'de değişiklik
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
ÖSYM sınavın ikiye ayrıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar..

23.07.2008 05:09Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığından yapılan açıklamaya göre (ÖSYM), 21 Eylül 2008 Pazar günü yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim / Önlisans için başvuru yapan aday sayısının fazla oluşu ve bunun sonucunda bazı sınav merkezlerinde sınava girecek aday sayısının sınav merkezinin kapasitesinin çok üzerinde olması nedeniyle sınavın ortaöğretim ve önlisans düzeyinde iki ayrı oturumda yapılmasına karar verildi.
Ayrıca, söz konusu sınava ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sınavın 21 Eylül 2008 Pazar günü saat 9:30'da, önlisans düzeyinde girecek adaylar için ise aynı gün saat 14:30'da yapılacağı bildirildi.

alıntı...
KPSS-2'ye ilgi büyük...
Ortaöğretim ve ön lisans mezunları için Pazar günü yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na, 1 milyon 800 binden fazla kişi girecek.

Aday sayısının fazlalığı nedeniyle sınav, iki oturumda düzenlenecek.

KPSS'ye, ortaöğretim düzeyinden 1 milyon 483 bin, ön lisansdan ise 373 bin 923 aday girecek.

ÖSYM, aday sayısının fazlalığı nedeniyle bu yıl ilk kez sınavı iki ayrı oturumda düzenleyecek.

Ortaöğretim mezunlarının gireceği oturum pazar günü saat 9.30'da başlayacak.

Önlisans mezunları ise, 14.30'da sınava girecek.

Adaylara genel kültür ve genel yetenek testlerinin uygulanacağı her iki sınav da 2 buçuk saat sürecek.
trt...
şu kpss nin eğitim fakltleri için olanınıda değişselerde kurtarsak
aynen katılıyorum
Referans Adresler