Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: esenyaka koyu
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
selam ben azimet yildirim,,,,,,,,,,,,,,,,,,koyumu cok ozledim.cokta seviyorum..yaza gelecegim ..gorusmek uzere...............tum esenyaka koylulerine selam ve sevgiler.. :kiss: :kalp:
selam ben azimet yildirim,,,,,,,,,,,,,,,,,,koyumu cok ozledim.cokta seviyorum..yaza gelecegim ..gorusmek uzere...............tum esenyaka koylulerine selam ve sevgiler.. :kiss: :kalp:
[Resim: esenyakavn1.jpg]

ESENYAKA (AgRAKOS) KuYu

ilcenin guneydogusunda, Erzincan Karayolu'nun kenarinda kurulmustur. ilceye uzakligi 14 km.'dir. Halen ilcenin en kalabalik nufusa sahip koyudur. (Son nufus sayimina gore 1846 kisi)

Koyun tarihcesiyle ilgili bilgi olmamakla birlikte, koy nufusunu olusturanlarin bir bolumunun, Giresun-un Alucra ilcesinden, Selanik-ten ve yakin koylerden gelerek yerlestikleri bilinmektedir.

Esenyaka Koyu'nde ana gecim kaynagi tarim ve hayvanciliktir. Koyun arazisi tarima uygun, sulama suyu boldur. Yetistirilen urunlerin basinda sekerpancari ve fasulye gelmektedir. Sebzecilik, hububat yetistiriciligi ve meyvecilik de azimsanmayacak durumdadir. Besicilik giderek gelisme gostermektedir. Koyde elektrik, telefon, kanalizasyon, kapali sebeke icme suyu gibi alt yapi tesisleri yapilmistir. Modern ev arac gerecleri kullanilmaktadir.

Koyde, kahvehane, bakkal dukkanlari, Tarim Kredi Kooperatifi ve saglik ocagi bulunmaktadir. Koyde ilkogretim okulu egitim-ogretime aciktir.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler