07-30-2008, 11:39 AM
Kevenli, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.
Aynı isimle Kırıkkale ili Keskin ilçesine bağlı bir başka köyümüz daha vardır.Yine bu köyde adını köyde bol miktarda yetişen "keven" bitkisinden almıştır.
Tarihi
Köyün adının KÖYDE YETİŞEN KEVEN OTUNDAN ALMIŞTIR
.
Derneği
Sivas Zara Kevenli Köyü Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardım Derneği (1999)
.
Dernek Başkanı
1999- .... - Hami ARSLAN
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya
Sivas iline 83 km, Zara ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün baştan sona uzunluğu 500 metre dir.
İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 74
1997 71 1985 120
Ekonomi
Köyün ekonomisi Tarım , Hayvan cılık ve Balcılığa dayalıdır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Cemal Çakmak
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Aynı isimle Kırıkkale ili Keskin ilçesine bağlı bir başka köyümüz daha vardır.Yine bu köyde adını köyde bol miktarda yetişen "keven" bitkisinden almıştır.
Tarihi
Köyün adının KÖYDE YETİŞEN KEVEN OTUNDAN ALMIŞTIR
.
Derneği
Sivas Zara Kevenli Köyü Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardım Derneği (1999)
.
Dernek Başkanı
1999- .... - Hami ARSLAN
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya
Sivas iline 83 km, Zara ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün baştan sona uzunluğu 500 metre dir.
İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 74
1997 71 1985 120
Ekonomi
Köyün ekonomisi Tarım , Hayvan cılık ve Balcılığa dayalıdır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Cemal Çakmak
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.