Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: Korkut Köyü-ZARA
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Korkut, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

köyün tarihçesi 1500-1600 lü yıllara dayanmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman zamanında ilk yerleşim olduğu kayıtlarına rastlanmaktadır. Köyün kuruluşuna yönelik birtakım hikayeler rivayet edilmekteysede kanuni sultan süleymanın göç politikası gereği çeşitli yörelerden bölgeye yerleştirdiği aileler tarafından oluşturulduğu kabul görmektedir. Bölgeye ilk yerleştirilen kabileler ise Kadıoğulları (maraş), Recep Çavuşlar (molla mehmet), Bozoklugiller (yozgat bozok), Ayangiller (sinop ayancık),Ferizler(iran-horasan) ve diğerleridir. ileriki yıllarda GÜVEN ailesi bu köye çok emekleri geçmiştir. özellikle lakaplarıyla bilinen Deli Bekir,Kör Sait bu köye emekleri bulunmuştur.

Kültür

Köyün gelenek, görenek hakkında bilgi yoktur.Yemekleri ise Hinger,Gömbe,Gilik,ayran çorbası köyün bilinen yemeklridir.

Coğrafya

Sivas iline 105 km, Zara ilçesine 35 km uzaklıktadır.Köyden zaraya minübüs işletmesi vardır. Adı: KORKUT KOOP'tur.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. köyün yaylaları vardır. bazıları beydağında bulunan yaylalar,sırımlı,kırdo,koççukuru vs. gibi

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 1701
1997 859

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Selahaddin Dindar
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.2007-2008 yılları arasında Köy Konağı açılmıştır.
slm ben de bu köydenim ama sivas merkezde yaşıyorum köyünüzde soy adı karahan olan varsa tanışmak istiyorum
hoş geldiniz
Öncelikle emeğine sağlık ...Ben recep çavuşlardan oluyorum..Köyümüz içinde bölümlere ayrılmıştır;ayangilin ağal,alun ağalı,bozoklugillerin ağalı,osmanellerin ağalı diye....yaylalarından ise dikilitaş ve çevirme de vardır...

Ayrıca djhayal arkadaş ile tanışmak isterim
hoş bulduk ben köye hiç gitmedim ama akrabalarım varmiş tanımak istiyorumSmile
hmm kimlerden olduğunu kendini tanıtırsan belki bizde akraba çıkabilirizVery Happy
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler