Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: KISIK SES
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Toprak üzerinde insanların oluşturdukları dev bahçelerde yaşıyoruz. Dikenli tellerle çevrili dev bahçelerimizi koruma altına almak için bazen işi öyle abartıyoruz ki, dizi dizi gözetleme kuleleri yanında mayın tarlalarıyla, kolsuz bacaksız kalsın diye insanlar, güç alıyoruz. Toprak bizim toprağımız. Hiçkimsenin o toprağa el uzatması, dil uzatması, hatta yan gözle bakması bile bizi çileden çıkarabilir. Haklıyız. Toprağına sahip çıkmayanların ellerinden o toprağın nasıl alınabileceğini tarihin satırları bize bir bir anlatıyor. Fakat... bir de toprağını sahiplenenlerin toprağına nasıl bir biçimde el konacağını bırakın geçmişi, şimdi bile görmemiz mümkün.

Hiçkimse hakkı olmayan bir şeye uzanmamalı. Bu bize göre böyle.

Hiçkimse başkasının malında mutluluk aramamalı. Bu bize göre böyle.

Hiçkimse başkasının yuvasını yıkıp yuva kurmamalı. Bu bize göre böyle.

Hiçkimse başkasının hayatına karşılık hayatta kalabileceğine inanmamalı. Bu bize göre böyle.

Aslında insanlık çapında, hangi dine inanıyorsanız inanın, hangi adreste yaşıyorsanız yaşayın, hangi renk elbise giyiyorsanız giyin, hangi çeşit yemeği seviyorsanız sevin, hangi dili konuşuyorsanız konuşun... bu size göre de böyle olmalı.

İnanın,

hayatın sadece size ait olmadığına

dünyanın sadece size sunulmadığına

“Ey İsrailoğulları!

‘Hayat Güzeldir’ adlı filmi seyrettim yakın zaman önce. Kapının üzerinde ‘yahudiler ve köpekler giremez’ yazıyordu. Çocuk babasına, ‘yahudi ne demek’ diye sordu. Bu soruyu bugün bana sorsa bir çocuk ‘hani her gün haberlerde izlediğimiz, filistinliler’i vatanlarından sürmek için öldüren insanlar’ demem için bir sebebim olmamasını tercih ederdim. Nasıl hatırlanmak ya da bilinmek ya

da tarih sayfalarına yazılmak istiyorsunuz? Bir zamanlar farklı yerlerde, farklı dönemlerde zulme maruz kalmışlar olarak mı; bir milleti amaçları uğruna öldürmeyi tercih edenler olarak mı? Sizce hangisi? Ben soruyorum kendime: Bir insan acılarının intikamını almalı mıdır? Hz. Muhammed, herkes yaptığı iyiliğin karşılığını alacak, kötülüğün bedelini ödeyecektir diyor. Hz. İsa, size tokat atana diğer yanağınızı çevirin diyor. Hz. Musa, komşunun malına, ırzına el uzatma diyor. Amaçlar uğruna, tüm yollar meşrudur düşüncesini hâlâ taşıyor olmakla, size çevrilen bakışların merhamet, sevgi, şefkat taşıyabilmasi ne kadar mümkün? Hepimizin insan olması, bir iğne batmasıyla aynı acıyı duymamızdan dolayı bile kardeş olduğumuzun bir göstergesi. Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize...”

diye haykırsam kim duyar ki bu kısık sesimi? İsrail mi? Allah kelamını bile dinlemedi onlar!

Naz FERNÎBA
emeğine sağlık abi
murti Yazılan:emeğine sağlık abi

çok sağol murat teşekkürler
emeğine sağlık abi
tekniker58 Yazılan:emeğine sağlık abi

çok sağol sedat teşekkürler
Referans Adresler