02-21-2007, 11:04 AM
Bir sarisin, bir kizil ve bir esmer kiz yanmakta olan bir binanin catisinda mahsur kalmislar. itfaiye hemen olay mahalline gelmis, gerekli cihazlari cikarmislar.Catidan atlayanlari tutmak icin yanlarinda getirdikleri carsafi tuttuktan sonra, catiya dogru seslenmisler;
"Atla. Bu tek sansimiz".
Esmer olan kiz catinin kenarina kadar gelmis ve kendisini asagiya birakmis. Tam carsafa gelirken, itfaiyeciler birden carsafi kenara cekmisler. Esmer kiz domates salcasi gibi yere yapismis.
Itfaiyeciler tekrar catiya seslenmisler;
"Hadi atla. Yoksa kurtulamayacaksin." Kizil sacli asagiya bagirmis;
"Atlamam. Biraz once yaptiginiz gibi carsafi cekersiniz siz".
itfaiyeciler; "Hayir, cekmeyiz. Biz sadece esmerler icin bunu yapariz". Boyle soylenince, kizil sacli da kendisini catidan asagiya birakmis. Itfaiyeciler esmer kizda oldugu gibi yine aniden carsafi kenara cekince, kizil sacli da elmali kek gibi yere serilmis.
uatida sadece sarisin kalmis. itfaiyeciler daha once de yaptiklari gibi;
"Atla, atla. Yoksa yanarak oleceksin".
Sarisin; "Kesinlikle atlamam. iki arkadasim atladiginda carsafi cektiniz. Ben atlarken de cekersiniz".
itfaiyeciler; "Kesinlikle cekmeyecegiz. Soz veriyoruz".
Sarisin kiz; "Bakin, sizin carsafi cekmeyeceginize guvenemiyorum. simdi carsafi yere birakin ve etrafindan cekilin...
"Atla. Bu tek sansimiz".
Esmer olan kiz catinin kenarina kadar gelmis ve kendisini asagiya birakmis. Tam carsafa gelirken, itfaiyeciler birden carsafi kenara cekmisler. Esmer kiz domates salcasi gibi yere yapismis.
Itfaiyeciler tekrar catiya seslenmisler;
"Hadi atla. Yoksa kurtulamayacaksin." Kizil sacli asagiya bagirmis;
"Atlamam. Biraz once yaptiginiz gibi carsafi cekersiniz siz".
itfaiyeciler; "Hayir, cekmeyiz. Biz sadece esmerler icin bunu yapariz". Boyle soylenince, kizil sacli da kendisini catidan asagiya birakmis. Itfaiyeciler esmer kizda oldugu gibi yine aniden carsafi kenara cekince, kizil sacli da elmali kek gibi yere serilmis.
uatida sadece sarisin kalmis. itfaiyeciler daha once de yaptiklari gibi;
"Atla, atla. Yoksa yanarak oleceksin".
Sarisin; "Kesinlikle atlamam. iki arkadasim atladiginda carsafi cektiniz. Ben atlarken de cekersiniz".
itfaiyeciler; "Kesinlikle cekmeyecegiz. Soz veriyoruz".
Sarisin kiz; "Bakin, sizin carsafi cekmeyeceginize guvenemiyorum. simdi carsafi yere birakin ve etrafindan cekilin...