Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: SORULARA VERiLEN GuZEL CEVAPLAR
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Mevlana, muridlerinden biriyle giderken, birkac kopegin sarmas dolas uyuduklarini gorur. Muridi: Guzel bir kardeslik ornegi der. Keske insanlar da bunlardan ibret alsa. Mevlana, tebessum ederek karsilik verir. Aralarina bir kemik ativer de gor kardesliklerini....

*Kadikoy camiinde vaaz vermekte olan O. Demirci hocaya : - Hocam diye sormuslar. At nalini evimizin kapisina asarsak ugur getirir mi? Demirci hoca : - Zannetmiyorum, diye cevap vermis. O nallardan her atta dort tane var amma, butun gun kamci yeyip duruyorlar...

*Portekizi 15 yil idare eden Salazara sordular: Bunca yil bu halki nasil gudebildiniz? Salazar cevap verdi: - uc sey ile... MuZiK, EgLENCE, FUTBOL....

*Amerikali is adami, uinliyle alay ederek sormus: - Mezarlarina koydugunuz pirincleri oluleriniz ne zaman yiyecek? uinli basini kaldirmadan cevap vermis: - Sizin oluleriniz koydugunuz cicekleri kokladigi zaman...

*ingiliz garson Turk musteriye: - uanakkale de cok askerimizi oldurdugunuz icin sizleri pek sevmeyiz, deyince. Bizimkinden gayet soguk kanli su cevabi almis: - Orada ne isiniz vardi?

*Mehmet Akif elini yikadiktan sonra kendisine uzatilan kirli peskiri gorunce ister istemez: - Hayir diye bagirmis. Elimi henuz daha yeni yikadim...

*Mevlana Cami hazretlerine gelen bir adam: - suna soyle dedim, buna su cevabi verdim diye gururlaninca, Mevlana hazretleri: - O cevaplarla degil, diye gurlemis. Yarin Allah'a verecegin cevaplarla mesgul ol.

*iran'a ne maksatlaakin ettiniz? Sorusuyla karsilasan islam oncusu, Buyuk bir vakar icinde su cevabi vermisti: - Gayemiz, insanlarin Allah'a ibadet etmesini saglamaktir. Allah'in yarattiklarina degil.

*Kafkas Kartali seyh samil, esarette bulundugu sirada, Ruslardan namaz kilmak icin yer gostermelerini istemis. Sarayin kilisesine goturmusler. seyh samil, namaz hazirligi yaparken, Ruslar da rahat etmesi icin kilisedeki putu ortmeye calismislar. samil onlara mudahale ederek: Birakin, oyle kalsin demis. samil'in esarette ve burada namaz kildigina, mahserde o da sehadet etsin.

*Lafi uzatanlara ne yapmak lazim diye Farabi'ye sormuslar, soyle demis: - Uzun konusani kisa dinlemeli.

*insanlara zulmeden birisi, bir islam buyugune sormus: - ibadetlerden hangisi efdaldir? su cevabi almis: - Senin icin ogleye kadar uyumak efdaldir. uunku uyudugun muddetce halki incitmezsin...

*Cenab sehabeddine: - su edepsize neden bir tokat vurmadin? dediklerinde, su cevabi vermis : - Eldivenim yoktu igrendim.

*Mehmet Akif Ersoy'u ilk devre milletvekilligi sirasinda ziyerete gelenler, bir takim idareciler hakkinda kanaatini sormuslar. su cevabi vermis: - Memleketten umidinizi kesmek istemiyorsaniz, buyuk adamlari yakindan tanimayiniz.

*Bir semsiye tamircisi, yazmis oldugu siirlerini incelemesi icin sekspir'e gonderdiginde, unlu yazarin cevabi su olur: - Dostum, siz semsiye yapin, hep semsiye yapin, sadece semsiye yapin.

*Kirkinci Hoca'ya, " Kabe'yi ilk defa gorenin yapacagi dua, mutlaka kabul olacagi icin nasil dua edelim? " diye sorduklarinda: - Ya Rabbi, burada edecegim butun dualari kabul eyle, diye cevabini vermis.

*Adamin biri Hz Ali'yi giyabinda kotuledigi halde, yuzune karsi ovmeye baslayinca, su karsiligi almistir: -Soylediklerinden daha asagi, fakat icinden gecirdiklerinden daha ustunum.

*Adamin biri Muhammed bin Vasi'nin bacagindaki yarayi gorup, " sana aciyorum " dediginde, ondan su cevabi almistir: - Ben ayni yaranin gozumde cikmadigina sukrediyorum.

*Falih Rifki Atay, " islamiyet denince burnuma ayak kokusu gelir" dediginde, yanindaki bir adamdan su cevabi almis: - Senin burnuna gelen ayak kokusu degil, cigerindeki ufunetin kokusudur.

*Hz Ali'ye: - Allah bu kadar insani nasil hesaba ceker? diye sorduklarinda: - Nasil riziklandiriyorsa oyle cevabini vermistir.

*Materyalist ogretmen ogrencisine: - Soyle bakalim Allah nerede? Eger bilirsen bir portakal verecegim. ugrenci: - Siz bana O'nun olmadigi yeri gosterin, ben size bir bahce dolusu portakal vereyim.

*Daha guzel olmak icin burnumu degistirmek istedim. Burnum dile gelip dedi ki: - Beni degil, kafani degistir. ugrenci: - Hocam, demis. " insan maymunun gelismis seklidir " diyorlar, ne dersiniz? Seyyid Ahmed Arvasi: - O mantiga gore,
guzel olmus Arrow Arrow
guzel paylasim sagol hemso.. Smile
*ingiliz garson Turk musteriye: - uanakkale de cok askerimizi oldurdugunuz icin sizleri pek sevmeyiz, deyince. Bizimkinden gayet soguk kanli su cevabi almis: - Orada ne isiniz vardi?

harika bir cevap
Materyalist ogretmen ogrencisine: - Soyle bakalim Allah nerede? Eger bilirsen bir portakal verecegim. ugrenci: - Siz bana O'nun olmadigi yeri gosterin, ben size bir bahce dolusu portakal vereyim. ellerine saglik paylasimin icin
tsk ler arkadaslar
Sayfa: 1 2
Referans URL