Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: DOSTLUK NEDiR
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Herhalde bir gosteris, birine, ayni cinse, kadinsan erkege, erkeksen kadina karsi kendini begendirme cabasi, bir moda, bir gelgec ruh hali degil.

Sempati! ilgi! Baglilik! Yuceltme! Taclandirma! Sorumluluk duyma! Yurekten algilama! Bakislarla anlasma! Ses tonuyla destek verme! Kesintisiz iliski! Kayip olmaz, yitmez. Yoktan var olmaz bir duygu. Bunlarin hepsi bir araya gelip, zaman icinde gidim gidim birikerek dostlugun cimentosunu olusturuyor. Gazetelerde okuyoruz. TV'lerde seyrediyoruz. Sagda solda konusmalarda adi geciyor: Guzel yemek yeme dostu! Edebiyat dostu! Turk Sanat Muzigi dostu! uocuklarin dostu! Halkin dostu!

Dostluklar nasil olusuyor? Unuttuk! Bu hizli kent hayati dostluk duygusunu aklimizdan aldi, yuregimizden caldi.

Nasrettin Hoca bir Cuma gunu camide cemaate namaz kildirmak uzere ezan okunsun diye bekliyormus. Bir adam gelmis"Hocam" demis! "Esegimi yitirdim." Hoca da adama; "Su namazi kildiralim, senin eseginin caresine bakariz" demis.Hoca namazi kildirmis, vaazini vermis ve cemaate donmus:

"icinizde hicbir dostuyla bir bardak cay icip saatlerce konusmamis, dostuyla sekiz saatlik yuruyuse cikip hic konusmadigi halde sikilmadan yuruyusunu tamamlamamis ve komsunun kizina kem gozle bakti diye dost bildigi arkadasini arkadasliktan silmis biri var mi?" diye sormus.

rka siralarda saf, sumsuk tipli biri parmagini kaldirip, "Ben varim Hocam..." demis. Hoca esegini yitiren adama donmus, "Al bu adami git, bundan buyuk esek olur mu? Yitirdigin esegin yerine kullanirsin" demis.

Olumsuz dusunur Sokrates'e ogrencileri sormus: Dostluk nedir? Sokrates de onlara su yaniti vermis: "uocuklugumdan beri arzuladigim bir sey vardir. Kimi insan atlari olsun ister, kimi insan kopekleri! Kimisi altini,kimisi de san serefi; bense bir dostum olsun isterim!"

insan biriktiren yaratik. san sohret biriktiriyor. Super zenginse bogazda villa biriktiriyor. Tablo biriktiriyor. Repoda para kasalarinda naftalin kokulu doviz, antika biriktiriyor. Gencse plak, kaset, cd biriktiriyor. Bazilari da Kuledibi' nde, uukurcuma'ya; uskudar'da, Eskiciler uarsisi'na; Aksaray'da Horhor'a gidip, antika lambalar, cam siseler, eski koltuklar, tesbihler, tombaklar biriktiriyor. Alimse kitap biriktiriyor. Cahilse kin biriktiriyor. Dost biriktirmeyi icimizde kac kisi deniyor? Evet kabul ediyorum, insan bircok kisiyle beraber mukemmel dost olamaz, tipki ayni zamanda bircok kisiye asik olamayacagi gibi.

Fakat biz dost biriktirmeyi unuttuk. iyi halt ettik.
ellerine saglik
tesekur ederim
emegine saglik.. Smile
Sewdigi adam ugruna bir saniye dusunmeden kor kursuna yatan dost bir ekmegin yariisindan fazlasina dostunla paylasandir
Dost Dost Diye Nicesine Sarildim
Benim Sadik Yarim Kara Topraktir
Beyhude Dolandim Bosa Yoruldum

Nice Guzellere Baglandim Kaldim
Ne Bir Vefa Gordum Ne Faydalandim
Her Turlu istegim Topraktan Aldim

Koyun Verdi Kuzu Verdi Sut Verdi
Yemek Verdi Ekmek Verdi Et Verdi
Kazma ile Dovmeyince Kit Verdi