Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: Kadina depresyon yasatan erkekler
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Kadina depresyon yasatan erkekler

Erkekler tarafindan, aldatilma, fiziksel siddet, sozlu ve psikolojik siddet, asagilanma, hic yerine konma, fiziksel gorunumundeki eksiklikleri yuzune vurma gibi davranislara maruz kalan kadinlar bir sure sonra icine kapanip, depresyona giriyor

Memorial Hastanesi Psikoloji Bolumu'nden Uzman Psikolog Aslihan Tokgoz Tozlu, kadinlara hayati zehir eden erkek tipini anlatti. iste Tozlu'ya gore kadinlari depresyona sokan erkek tipleri:

KISKANuLIK VE SAHiPLENME DUYGUSU

ikili iliskilerde iliskiyi ve kadini yipratan en onemli unsurlardan biri kiskancliktir. Ama bunun da otesinde kadini cok fazla yipratan ve kiskancligin da onune gecebilen durum, sahiplenme duygusu. Evlendikten sonra erkegin kadina hissettirdigi, 'Sen benim malimsin' dusuncesi. Bu, erkeklerde daha fazla gozleniyor. Bu dusuncenin beraberinde kontrol mekanizmasi geliyor. Erkek, kadinin kiyafetlerini, davranislarini, arkadaslarini (erkek kadin fark etmiyor) gormesini istemiyor. Esinin isine karisiyor ve bir sure sonra calismasina da karsi cikiyor. Hatta daha da ileri giderek, 'benden onceki hayatini bitiriyorsun, benimle yeni bir hayata basliyorsun' diyebiliyor. Erkek kadinin, gardrobu yenilemeler, arkadaslari yenilemeler, kendi cevresine gore insanlari secme gibi davranislar sergiliyor.

HEYECANIN AZALMASI

Evliligin basinda kadin icin de erkek icin de bu birliktelik; yeni, heyecan verici, degisik olabilse de kontrol mekanizmasi devreye girdiginde erkek kadinin benligini elinden aliyor. Kadin bir sure sonra tek basina karar verecek bir birey olmadigini anlamaya basliyor. 'Ben seninle varim, cunku beni ben yapan butun her seyi seninle biraktim' dusuncesiyle kadin bir sure sonra yok oluyor. Ardindan da kadini yipratan bir tablo ortaya cikiyor.

AiLE TARTIsMASI

\"Senin annen benim annem, senin ailen benim ailem\" ayrimi, ikili iliskilerde kadin ve erkek icin cok fazla yipratici oluyor. Ama erkekler evlendikten sonra aile kavramini biraz daha on planda tuttugu icin kadin bundan cok daha fazla etkileniyor. Erkek, 'Annem benden once gelir. Bir sey yapacaksan once annemden izin alacaksin' gibi yaptirimlar uygulayabiliyor. Bu durum bir sure sonra kadin icin cekilmez bir hal aliyor. Erkeklerde aile ile ilgili bu tur davranislar kulturel bir sey, kesinlikle oncelikle ataerkil olmaktan kaynaklaniyor. Biz kavrami ile bir birliktelik kurulmuyor. Kadin, erkegin evine ve ailesine getiriliyor. Sonrasinda ise 'Sen bizim malimizsin' deniyor. Bizi oldugumuz gibi her seyimizle kabul edeceksin ve her dedigimizi yapacaksin gibi hissettiriliyor. Kadin yok sayiliyor, yok ediliyor. Bir sure sonra da duygularini ifade edemeyen, kendini anlatamayan kadin catlayacak hale geliyor.

iLETisiM BOZUKLUgU

Kadinlar icin one cikan en onemli meselelerden biri de iletisim bozuklugu. Kadinlari en cok yipratan erkek tipi, iletisim sorunu olan tiptir. Surekli icine kapanik ise, konusmuyorsa, zamanini bilgisayarin ya da elinde kumanda ile televizyonun karsisinda geciriyorsa bir sure sonra kadin esinden sogumakta ve yipranmaktadir. Esini psikologa goturmek icin girisimlerde bulunur ama genellikle erkekler bu konularda psikolojik yardim almaktan kacinirlar. Kadinlar daha cok duygusal, erkekler ise daha cok cinsellikle ilgili konularda psikolog yardimi almaktadir. Kadinin bu noktada istedigi el ele bas basa goz goze oturmak degil, birlikte bir seyler konusarak sohbet etmektir. Kadinlari en cok yipratan durumlardan en onemlisi, ciftlerin birbirleriyle konusamamalari. uyle ciftler var ki birlikte bir seyler yapmaktan sikiliyorlar. Bir yere gideceklerse arkadaslarini da cagirmak isterler, paylasim olmadigi zaman iliski ciftleri yipratir.

(Bugun)
vallahi super olmus Arrow
erkekler iyi okusunlarda bayanlari daha az yipratsinlar..bazilari yani..herkese demiyorum
evet tam bana yazilmis bir yazi..bir de uyabilsek.. Razz :zirtapoz:

tesekkurler..
heeeeeeeey erkekler iyi okuyun
BiZLERi DEPRESYONA SOKMAYIN
Laughing Laughing Laughing Laughing
Question Question
Referans URL