Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: lider gibi dusunmek...
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Etkilemek istediginiz insanlarin anlayacagi dili konusun. insanlarla ( arkadas, musteri, isci, vb. ) anlayacaklari dille konusmak, onlara yaptirmak istediginiz seyleri yapmalarini saglamanin buyulu bir yoludur.
su soruyu aklinizdan cikarmayin: Karsimdaki kisiyle yer degistirseydim ne dusunurdum?

Etkilemek istedigimiz insanlarin ilgilendikleri seyleri dusunmek her durum icin kullanilabilen en mukemmel dusunce ilkesidir.

Baskalarinin anlayacagi dili konusma ilkesini kendiniz icin hayata gecirin.

Karsinizdaki insanin durumuna dikkat edin. Kendinizi onun yerine koyun. Unutmayin, ilgi alanlari gelir duzeyi, zekasi, gecmisi sizinkinden cok farkli olabilir.

simdi kendinize sorun: Ben onun durumunda olsaydim, buna nasil tepki gosterirdim?

Eger o insanin yerinde olsaydiniz sizi ne harekete gecirir ise onu yapin.

insan olmak ilkesini uygulayin. insanlari insani bicimde ele almanin yolu nedir? Hareketleriniz ile once karsinizdakini dusundugunuzu gostermektir. Genel kural olarak, bir kisiye ne kadar ilgi gosterirseniz size o kadar cok sey verir.

insanlari tesvik etmenin en iyi ve basit yolu taktirdir ve maliyeti yoktur.

En buyuk ve karli yatirim kendine yatirimdir. Yani zihinsel gucunuzu arttirici seyler satin almak.

Bir kisinin ne kadar iyi egitim aldigi zihninin ne denli gelismis oldugu ile olculur. Kisacasi nasil dusunduguyle olculur.

Egitime ve fikir atesleyicilere yatirim yapin.

insanlari taktir etme deneyimi kazanin. insanlarin suyuna gidin. insan olun.

ilerlemeyi dusunun, ilerlemeye inanin, ilerlemek uzere atilin.

Yaptiginiz her seyde ilerlemeyi ve yuksek standartlari dusunun.

ilerlemeye inanin ve one atilin, lider olacaksiniz.

Kendi kendinize akil danismak icin zaman ayirin ve boylece dusunme gucunuzu gelistirin.

Unutmayin, liderlerin temel isi dusunmektir. Liderlige hazirlanmanin en iyi yolu da dusunmektir. Her gun duzenli olarak dusunmeye zaman ayirin ve nasil basarili olacaginizi dusunun.
Referans URL