Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: 8 uOCUKLU AiLE
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Ergenlik donemimdeydim ve babamla sirk bileti kuyrugunda bekliyorduk. Sonunda bilet gisesiyle aramizda tek bir aile kalmisti. Bu aile beni cok etkiledi. Hepside 12 yasin altinda tam 8 cocuklari vardi. uok varlikli olmadiklari her hallerinden belliydi. uzerlerindeki giysiler pahali seyler degildi, ama tertemizdi. uocuklarin hepsi babalarinin arkasinda ikiserli sira olmus, elele ve terbiyeli terbiyeli siranin kendilerine gelmesini bekliyorlardi. Nese icinde palyacolar, filler ve o gece gorecekleri degisik seyler hakkinda konusuyorlardi. Daha once sirke gitmedikleri konusmalarindan belliydi. O gece hic supesiz yasamlarinin cok onemli bir gecesi olacakti.

Anneyle baba gururla cocuklarinin onunde duruyordu. Anne, esinin elini tutuyor, ona bakarken sanki "sen benim sovalyemsin" diyordu. Babaysa esine gururla gulumsuyor, sanki ona yanit olarak, "Sen herseye layiksin" diyordu.

Gisedeki memur babaya kac bilet istediklerini sordu. Baba gururla, "iki tane esimle kendim, sekiz tanede cocuklarim icin bilet istiyorum" diye yanitladi.

Gise memuru biletlerin bedelini soyledi.

Annenin eli babanin elinden ayrildi ve basi one dustu. Babanin dudaklari titremeye basladi. Giseye biraz daha yaklasti ve "Ne kadar dediniz?" diye sordu.

Gise memuru biletlerin bedelini yineledi.

Adamin o kadar parasi yoktu.

simdi nasil donup cocuklarina onlari sirke goturecek kadar parasi olmadigini soyleyecekti? Babam onlari gorunce elini cebine soktu. Bir 20 dolar cikartti ve yere dusurdu. (Bizde cok varlikli bir aile degildik) Babam sonra yere egildi, parayi yerden aldi, adamin omuzuna dokundu ve ona "Afedersiniz, bu para cebinizden dustu" dedi.

Adam olan biteni anlamisti. Dilenmiyordu ama cok caresizdi ve utanc duydugu ve cok uzuldugu bu durum karsisinda yapilan yardimi minnetle karsilamisti. Babamin gozlerinin icine bakti, elini iki elinin arasina aldi, 20 dolari aldi, dudaklari titrer ve gozlerinden yaslar akarken babama "Tesekkur ederim, cok tesekkur ederim bayim. Bu yaptiginizin benim ve ailem icin onemi cok buyuk" dedi.

Biz babamla arabamiza bindik ve evimize donduk. O gece sirke gidemedik, ama bunun hic onemi yoktu..
elimizdekilerin degerini bir defa daha hatirladik eline saglik Emrullah.
eline saglik
eline saglik
Arrow

Senol Yazan:
elimizdekilerin degerini bir defa daha hatirladik eline saglik Emrullah.

emegine saglik Arrow

tsk ler arkadaslar
Referans URL