Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: Aldatan Aldanir
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Aldatan Aldanir

-Nereye gidiyorsun?
Kadin yillardir bir yastiga bas koydugu esine bunu sordu. Esi sessizce kucuk bir valize giysilerini yerlestiriyordu.
-icim daraldi ,
-is yerinde cok bunaldim biraz bir yerlere gidip kafami dinleyecegim.
-Bir arkadasin simdi bos olan yazlik evine gitmek istiyorum.
-O da nerden cikti?
-uc cocukla beni yalniz mi birakacaksin?
-Kac gun kalacaksin?
Sorularini ardarda siralarken yuregine bir suphe coktan dusmustu .
-Fazla kalmam .
-uc bes gun falan.
-is yerinden izin aldim.
Adam bunlari soylerken farkettiki hicte rahat degildi, kadin bir seyler hissetmisti sanki. Gozlerindeki yalan soyleyenlerin kacamak bakislarini bir turlu saklayamiyordu. Aylardan kasimdi, havada yogun bir sis vardi,gozgozu gormuyordu.
-Hava cok kotu .
-Bula bula bu gunumu buldun gidecek?.
-Endise ederim..!
-Vazgec sonra gidersin.!
Kucaginda henuz alti aylik kizi aglamaya baslamisti. acikmisti. Diger iki cocuguda babalarinin gidisine uzgun bakiyorlardi.
-Hadi git bakalim.
-Eger gidisin dedigin sebeptense yolun acik olsun!
-Degilse Allah bilsin artik! Hic olmazsa ne dusundugunu acikca soylemesede suphesini bu imali sozlerle belirtmisti ya, rahatlamisti.
-Alasmarladik,cocuklara iyi bak!.
-Ben bir iki gune gelirim.
-Bu parayi ekmek parasi yaparsin!diyerek karisina kacamak bir opucuk kondurup evden cikti.
-Hayrola arkadasim !sabah sabah uc cocukla bu ne telas gelmissin?.
-Sorma ....abla benimki bu sabah sudan sebeple ....gitti,ona inanmadim yuregimde bir darlik vardi biraz rahatlarim diye sana geldim.
-oooo...hanim hos geldin!
-Merak etme erkekler boyle delilikleri bazen yapmak isterler.
-Korkma ...yanlis bir sey yapmaz..diye seslendi arkadasinin esi.
Arkadasiyla gun boyu oturup evlilik uzerine konustular... hanim daha yasli ve tecrubeliydi. Ona inandi cocuklarini alip eve dondu. Ezan okunuyordu. icinden,''her seyin hayirlisini nasip et Allahim ''diye dua etti kadin.
-Kim o..?
Kadin sabah sabah calan kapiyi acti..Aman Allahim esi bir sonraki gunun sabahi kapida bitivermisti..Niye gelmistiki?..Hani kafa dinleyecekti? Hicte dinlenmis gibi bir havasi yoktu...Gittigi yerden bir gece kalmis ve donmustu.
-Hayrola ne oldu?dedi kadin sevincini belli etmeden. Fazla konusmadilarda. uocuklar babalarinin gelisne ne cok sevinmislerdi.
Ertesi gun esi ise basladi. Yasamlarinda degisen bir sey yoktu ama sanki sessiz konusmalar yapiliyordu da kimse duymuyordu.. Bir aksam sadece sunlari konustular;
-Hava cok kotuydu,yola devam etmedim,... inip bir otelde sabahladim.. geldim.
-Yalnizmiydin?
-Evet kim olacaktiki?
-oyle olsun...anlatmak istedigin baska bir sey varsa dinlerim...
Adam iyice mahcuptu simdi..bu kadin icini mi okuyordu?...
-Hayir ne olsunki?
-Bu gun eve bu celp geldi,acip baktim mahkemeye cagiriyor , ne yaptinda geldi..?
-Bir sey degil ya! bir yanlis anlamadir mutlaka...ogrenirim sen merak etme!
Adam mahkemeye gidince anladi. Aslinda bir otelde degil bir evde sabahlamisti, kaldigi evin sahibide onu hirsizlikla sucluyordu. O evde beraber sabahladigi kadin sozde evsahibi kadinin altinlarini calmisti.. Hani ev bostu? Hani arkadasinin eviydi? Hani otelde yanlizdi? simdi bunlarin cevabini esine nasil anlatacakti? Anlatmaya mecburdu cunku isin ucunda hapis cezasi,isinden men, yada kefaret odeyerek sikayet edenin sikayetini geri almasi vardi .
-Sana anlatmak istedigim seyleri sozumu kesmeden dinlermisin..?
-Sonra istersen kiz bagir.
-Hepsini hakettim!
-Beni affadermisin?
Esinin dizlerine kapanmisti, bir yandanda cocuk gibi agliyordu.. Allah buyuklugunu gostermisti. Her seyi bir bir anlatti. Heyacanla basladigi sey kabusa donmustu.. bir hevesti.. yanilmisti...
-Seni cok seviyorum..
-Ne olur beni affet!
-Bunu simdi daha iyi anliyorum...!
Saatlerce konustular.. iki tarafta eksiklerini ortaya dokmustu. Olan olmustu..!
-Seni anliyorum ..
-Seni ihmal ettigimin farkinda degildim..
-Ev isi,cocuklar,sorumluluk derken birbirimizi unutmusuz..sonucuda bu!.
-uc cocugumuz var,onlarin hatirina unutmaya calisacagim.
-ualisacagiz baska care yok!
-Ama affetmem yillarimi alacak.....
-Bunu bilmelisin!dedi kadin.
Kadininda destegiyle para bulundu, kefaret odendi, mahkeme bitti..!
Aradan yillar, yillar gecti.... Bir aradalar.. Ayrilmadilar... ama ikiside hic unutmadilar!..
Bu hikayenin sonunda da bir tavsiyem var; Aldatan aldanir..Aldatmayin !!

Smile Smile Smile Smile
ooooo hesna hemsom gene dokturmussun hem de anlamli bir yazi Very Happy
emegine saglik.. Smile Arrow
emegine saglik Arrow
[quote="seyfofen"]ooooo hesna hemsom gene dokturmussun hem de anlamli bir yazi Very Happy
emegine saglik.. Smile Arrow[/quote:

cok tesekkur ederim Smile Very Happy

doganay58 Yazan:
emegine saglik Arrow

tesekkur ederim Smile

ellerine saglik cok anlamli bir paylasim
Sayfa: 1 2
Referans URL