Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: AsK SIRuA BiR KADEHTiR
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Genc kadin huzursuzca salonda dolanip duruyordu. Gunduzler neyse de aksamlar bir turlu gecmek bilmiyordu dogrusu. Ondan ilk defa boyle ayri kaliyordu. Anne babasinin evine uc gunlugune, bir nevi ufak bir kacamak tatil yapma niyetiyle gelmisti. Uzun zamandir sehir disinda olduklari icin ikisini de cok ozlemisti. Gercekten bu bulusma harika olmus, ailesine olan ozlemini bir parca olsun giderebilmisti. Ama simdi de onu ozluyordu. Topu topu birgun ayri kalmislardi ama iliklerine kadar ozluyordu iste. ustelik aralarinda ulkeler, sehirler degil sadece bir semt vardi. Ama ayni mekanda yanyana olmadiktan, nefes alisini duyamadiktan, kokusunu icine cekemedikten, omzuna yaslanamadiktan sonra ha bir saat, ha bir okyanus otesi ne fark ederdi ki... O hayatina girdiginden beri ne anne-baba, ne kardes, ne arkadas sevgisi yetmez olmustu. Onsuz hep bir parca eksik kaliyordu kalbindeki boslugu doldurmak icin.

Saatine bakti. Vakit gelmisti. Birlikte seyretmekten her zaman en cok zevk aldiklari dizi olan "Asmali Konak" baslamak uzereydi. uogu kez gununu iple ceker, basladigi zaman ise isi gucu birakip tavsan kani caylar esliginde gozlerini kirpmadan yanyana izlerlerdi. simdi ise "Asmali Konak"i izlemek ayri mekanlardayken onunla birlikte olmanin tek yoluydu. Erkegin de kendisiyle ayni seyi yapacagini bilerek ekranin karsisina oturdu.

Dizinin bir yerinde gecen bir konusma genc kadinin cok ilgisini cekti. Konagin hanimi gormus gecirmis Sumbul Hanim gelinine soyle nasihatte bulunuyordu:

"Ask sirca bir kadehtir. Elinde boyle bir kadehle hoyratca kosabilir misin? Dusurdugun zaman tuzla buz olmaz mi? Yapistirip tamir etsen de eski halini alir mi? Aski sakin yasamasini ogrenmek gerekir."

Genc kadin bu sozlerin icinde bir yerlere dokundugunu hissetti. "Evet " dedi. "Ben de aynen boyle davraniyorum askima. Onu ozenle saklayip, koruyorum. En atesli kavgalarimizda bile erkegimi kiracak, sonradan tamiri mumkun olmayan sozler sarfetmiyorum. uunku bazi seylerin geri donusu olmaz." Genc kadin bunlari dusunurken uzunca bir reklam arasi verildi. Firsattan yararlanip bir mesaj cekmek icin arka odaya gitti. Cep telefonunu eline aldiginda sasirdi. O arada mesaj gelmis, dogal olarak duymamisti. Kimden geldigini tabi ki biliyordu. Merakla acip okudugunda gozlerine inanamadi:

"Sen benim sirca kadehimsin iste..."

Gozleri dolu dolu mesaji bir daha, bir daha okudu. su anda aralarinda isikyili kadar mesafe olsa dahi birlikteydiler artik. Hatta kalpleri bile ayni anda atiyordu. Birinci evlilik yildonumlerini kisa sure once kutlamislardi ve ne guzeldir ki hala ayni seyleri dusunup, ayni seyleri hissedebiliyorlardi. Hala tutkundular birbirlerine, hala sevdali... Kim demis evlilik aski, romantizmi oldurur diye. Genc kadin adi gibi biliyordu, eger her iki taraf da sirca bir kadehmiscesine ustune titrerse askinin, romantizm sonsuza kadar yasar, ustelik daha da guclenerek.

Evlenmeden onceki flort donemlerinde oldugu gibi sevgi dolu, coskulu birkac mesaj daha attilar birbirlerine. En son adam " Bebegimize iyi bak. iyi geceler" diyerek bitirdi. Genc kadin gulumseyerek karnini oksadi. sansli bir bebek olacakti galiba. Tanri izin verirse, birbirine bunca duskun bir anne babanin cocugu olarak mutlu bir yuvaya gozlerini acacakti. Buyudugunde ise annesinin ona ilk ogretecegi sey askin sirca bir kadeh kadar dikkat ve ozen istedigi olacakti.

Ne mutlu ki onlar asklarini sakince yasamayi ogrenmislerdi. Disaridan buz tutmus bir nehrin yuzeyi kadar durgun ve kipirtisiz gorunuyorlardi belki. Oysa nasil buzun altinda nehir gurul gurul akmaya devam ediyor, icinde sayisiz canliyi ve zenginligi sakliyorsa onlarin kalbi de ayniydi. En onemlisi birbirlerinin kalbinin icini gormeyi de basariyorlardi. " Nazarlar bizden uzak olsun" diye mirildandi genc kadin ve dizinin geri kalanini izlemek uzere salona yollandi.
Referans URL