Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: KOL
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Genc avukat, hirsizlikla suclanan muvekkilini hapis cezasindan ancak, yaratici bir savunma yaparak kurtarabilecegini biliyordu. Bu nedenle savunmasini, sozcuklere "dans ettirerek" yapmaya basladi.

· "Muvekkilim, arabanin camindan iceri yalnizca kolunu sokup cantayi almistir" dedi ve yargicin hukuka olan saygisini hedefleyerek surdurdu konusmasini: "Siz de takdir edersiniz ki, muvekkilimin kolu, muvekkilimin bizzat kendisi degildir" dedi ve gorusunu soyle surdurdu: "Yalnizca bir kol tarafindan islenen bir suc icin, kisinin sucsuz oteki kolunu, bacaklarini ve bedeninin sucsuz tum organlarini da cezalandirmis oluyorsunuz. Bu kararinizla, sucsuz organlari da hic de hak etmedikleri bir cezaya carptiriyorsunuz. " Genc avukat bu gorusunu acikladiktan sonra yargica sordu: "Bu davranisinizi, kisi hukukuna olan sayginizla nasil bagdastirabileceginizi aciklayabilir misiniz?" Yargic, genc avukatin bu sozleri uzerine gulumsedi :

· "Peki, o zaman ben de kararimi ayni mantik dogrultusunda veriyorum ve muvekkilinizin, suclu kolunu bir yil hapse mahkum ediyorum" dedi. Sonra da kararini, gulumseyerek tamamladi : "Muvekkiliniz isterse, hapsedilen koluna eslik edebilir."

Yargicin bu kararindan sonra gulme sirasi, yargilanmakta olan hirsiza gelmisti. Genc avukatinin yardimiyla takma kolunu cikartti, yargica teslim etti ve oteki kolunu avukatinin koluna sokarak mahkeme salonundan ayrildi.
Referans URL