05-08-2007, 08:54 AM
Ben dunyaya geldigim genetik yapiyla yasamimi olusturan tum deneyimlerin bir toplamiyim.
Bu deneyimlerimin bazilari iyi , bazilari kotu , ama hepsi benimdi.
su anda , olmayi hakettigim kisiyim.
Yasamim , konumum ve cevrem olan etkim , yaptigim secimlerin bir yansimasidir.
Eger tumuyle olabilecegim kisi degilsem , bu , daha yuksege ulasmayi secmedigim icindir.
Degistiremeyecegim gecmiste yasamamaya ya da garantileyemeyecegim gelecegi bekleyerek zaman yitirmemeye ve - tum sahip oldugum sey olan - siMDi'nin gercekliginde yasamaya kararliyim.
Her seyi beceremeyebilirim , ama bazi seyleri yapabilirim.
Elbette herseyi iyi yapamayabilirim , ama bazi seyleri pekala iyi becerebilirim.
Kazanacagimi garanti edemem , ama sunun icin soz verebilirim :
Kaybetmenin yasamimda bir aliskanlik haline gelmesine izin vermeyecegim ve eger kaybedersem , bu , yurekliligimi kaybetmek anlamina gelmeyecek.
Boylece yasami dimdik ve yureklilikle karsilayacak , onu tum benligimle duyumsayacak , buyuk dusunecek ve tum varligimla cabalayacagim.
Basaracaklarim belki insanlik tarihinin yonunu degistirmeyecek , ama girisimlerim kendi yazgimi degistirecek.
Kendimi bu sozu gercege donusturmeye adiyorum.
Bu deneyimlerimin bazilari iyi , bazilari kotu , ama hepsi benimdi.
su anda , olmayi hakettigim kisiyim.
Yasamim , konumum ve cevrem olan etkim , yaptigim secimlerin bir yansimasidir.
Eger tumuyle olabilecegim kisi degilsem , bu , daha yuksege ulasmayi secmedigim icindir.
Degistiremeyecegim gecmiste yasamamaya ya da garantileyemeyecegim gelecegi bekleyerek zaman yitirmemeye ve - tum sahip oldugum sey olan - siMDi'nin gercekliginde yasamaya kararliyim.
Her seyi beceremeyebilirim , ama bazi seyleri yapabilirim.
Elbette herseyi iyi yapamayabilirim , ama bazi seyleri pekala iyi becerebilirim.
Kazanacagimi garanti edemem , ama sunun icin soz verebilirim :
Kaybetmenin yasamimda bir aliskanlik haline gelmesine izin vermeyecegim ve eger kaybedersem , bu , yurekliligimi kaybetmek anlamina gelmeyecek.
Boylece yasami dimdik ve yureklilikle karsilayacak , onu tum benligimle duyumsayacak , buyuk dusunecek ve tum varligimla cabalayacagim.
Basaracaklarim belki insanlik tarihinin yonunu degistirmeyecek , ama girisimlerim kendi yazgimi degistirecek.
Kendimi bu sozu gercege donusturmeye adiyorum.