Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Versiyon: GELECEgi ANLATMAK
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Zamanin birinde bir Kral'in icini tarifi imkansiz bir sikinti basmis. "Bana bir falci cagirin," diye emir vermis. ulkenin en iyi falcisini getirmisler.

Kral "Bak bakalim falci icimdeki sikinti nedir, benim gelecegim nasil olacak," demis. Falci cam kuresine bakmis uflemis puflemis...

"Aman Kralim, gelecekte sizi cok kotu gunler bekliyor, geleceginiz cok karanlik, ulkenizin basinda bir cok savas ve isyanlar goreceksiniz, oyle acilar yasiyacaksiniz ki uc oglunuzun da olumunu goreceksiniz..."

Gerisini duymak istememis Kral, hemen kukremis: "Benim canimi daha da sikti, tez vurun bu adamin kellesini!..."

Ama icindeki sikinti gecmemis aksine daha da artmis.

"Bana baska bir falci bulun," buyurmus. Baska bir falciyi yaka paca getirmisler huzura. Kral "Bak bakalim falci, icimdeki sikinti nedir, benim gelecegim nasil olacak," demis. Falci kagitlarini acmis, biraz dusunmus.

"Hasmetli Kralim, geleceginiz cok aydinlik, sizi oyle guzel gunler bekliyor ki bu ulkeyi daha uzun bir sure yonetecek, topraginiza toprak katacaksiniz, uc oglunuz da sizin oldugunuzu goremeyecek..."

Kral rahatlamis ve emir vermis: "Bu falciya bir kese altin verin, bundan sonra kendisi sarayin falcisidir!..."

Her seyin daha iyi anlatilabilecegi bir yol vardir. Yeter ki onu bulmaya, uygulamaya ve ufkumuzu bu dogrultuda genisletmeye ugrasalim. Gelecegi gorerek daha iyiye dogru bakmaliyiz ki gelecegimiz de aydinlik olsun..."
Referans URL