Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: Kalamar Tava
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
[Resim: ymk591rn3.jpg]
Kalamar Tava (6 Kişilik)

Malzemeler
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Un
Tuz
Sos İçin:
1 Kutu Doğranmış Domates
1/2 Yarım Havuç
2 Arpacık Soğanı
1 Diş Sarmısak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen

Yemeğin Tarifi
Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için)
Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartalım.
Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım. Tavaya sıcı yağı koyalım. Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim.

afiyet olsun... Smile Smile Smile
[Resim: teo01104tw9cw5bz4.gif]
Yemek tarifine tamam, malzemeye de tamam ancak;

1-) Kalamar deniz ürünlerinden yapılır. Kısacası bir tür ahtapotun kollarından. Tarifi yazanın bunu bildiğini sanmıyorum.
2-) Kalamar tava çok zordur, kıvamı çok önemlidir. Kıvamında yapamazsanız lastik gibi olur,sertleşir yenmez.
3- Kalamar yöresel bir yemek değil, onun yerine sivası tanıtan, sivasa has damak tadı olan bir yemeği tanıtsanız çok iyi olurdu.
emre gümüşdoğan Yazılan:Yemek tarifine tamam, malzemeye de tamam ancak;

1-) Kalamar deniz ürünlerinden yapılır. Kısacası bir tür ahtapotun kollarından. Tarifi yazanın bunu bildiğini sanmıyorum.
2-) Kalamar tava çok zordur, kıvamı çok önemlidir. Kıvamında yapamazsanız lastik gibi olur,sertleşir yenmez.
3- Kalamar yöresel bir yemek değil, onun yerine sivası tanıtan, sivasa has damak tadı olan bir yemeği tanıtsanız çok iyi olurdu.

1-) kalamarın ahtapot olduğunu biliyorum senden öğrenecek değilim
yaşın kaç bilmiyorum ama kesin yaşından çok yemek tarifi ve pişirmeyi biliyorum..
2-) kalamar tava hiç zor değil tabiii bana göre sen kalamar tava yapamıyorsan oda senin sorunun...
3-) yöresel yemek tarifi diye yazmadım dikkatli olsaydınız yöresel yemek tarifleri nerede olduğunu görseydiniz bu bölüm GENEL DAMAK TADI
abla boşver arada takılıyo böyleleri
çıkar tuhaf insanlar site tuhaf bunlar napsın çekiyoruz heralde Very Happy
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler